Diogene

How about this for an energy efficient, self-contained studio space?

Diogene

“This little house is the final result of a long, long journey partially driven by desires and dreams, but also by technicality and a scientific approach.”
— RENZO PIANO

Diogene

Designed by Renzo Piano, the front part serves as a living room with a pull-out sofa and folding table. Behind the partition is a shower and toilet as well as a kitchen, reduced to the necessary.

Water is collected by the house itself, cleaned and reused, and the house supplies its own power.

Diogene

The building is named after the ancient Greek philosopher Diogenes of Sinope who is said to have lived in a barrel because he considered worldly luxuries to be superfluous.

Diogene

The current model is the latest stage of prototyping, with Art Basel 2013 being used as a testing period to inform the design’s development.

Available from Vitra in 2014. Via swissmiss.

6 responses

  1. I love the idea, but I don’t think I would even fit through the door, lol. I find myself more productive in my own creative space, a little corner for myself to get lost in my projects.

  2. I really like the idea of having a creative space like this, especially in an inspiring location somewhere. I find myself more productive in my own creative space, a little corner for myself to get lost in my projects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *